donderdag 27 augustus 2009

Hannah's quilt

Zo vlak voor de geboorte van Hannah heb ik samen met mama een quilt gemaakt voor in het bedje. Helaas hadden we de afmetingen niet helemaal goed ingeschat dus gebruikte ik hem voor de kinderwagen waar hij ook zeer geschikt voor bleek.
Maar voor het bedje wilde ik dan wel een nieuwe maken. Dat idee had ik nog niks mee gedaan tot ik een gaatje ontdekte in één van Freddy's overhemden.


Overhemdstof is namelijk goed geschikt om mee te quilten! Dus ik op zoek naar nog meer overhemden en ik heb er 6 uit de kast gehaald die niet meer konden. Daar heb ik de kragen, manchetten en naden uitgeknipt. De knoopjes en zakken eraf gehaald en ben ik vierkanten van gaan knippen.
En die weer aan elkaar gezet in een zo lukraak mogelijk patroon. (hoezo perfectionist????) Hij is nu dus 10 bij 14 vierkantjes


En ja, zoals échte Amish quilts een foutje moeten hebben. Deze heeft er ook wel een paar. Hier 6 blokjes die niet goed tegen elkaar aan zitten. Verder viel het me reuze mee!

Daar heb ik de voering (fleece plaid van ikea) en achterkant (Mama had nog witte flanel liggen) aan geregen.


Ik heb dus óp de naden gestikt zodat het verzonken is. En dat is bijna overal gelukt *conf* Maar omdat mijn naaimachine niet echt grote trekkracht heeft heb ik de stof heel erg moeten sturen (vandaar de pijn in mijn schouders).


Daarna heb ik van de rest van de stof band gemaakt en die met de naaimachine aan de goede kant aangezet. Vervolgens gekeerd en met de hand aan de achterkant vastgezet.


En de jongedame heeft de quilt goedgekeurd!

Geen opmerkingen: