dinsdag 8 mei 2012

Een hoes voor onze trouwBijbel

Aanstaande zondag is het 7 jaar geleden dat Freddy en ik elkaar het ja-woord gaven. Zowel op het gemeentehuis als in de kerk.

In het gemeentehuis kregen we een trouwboekje en in de kerk een trouwBijbel. Wat jammer dat we het trouwboekje wel mochten uitkiezen en de trouwBijbel niet. Want ook al waren we het eerste stel in de GKV in Dordrecht die een nieuwe Bijbelvertaling kregen als trouwBijbel. Wij waren liever de laatsten geweest die een NBG 1951 vertaling hadden gekregen. De nieuwe Bijbelvertaling ligt stof te verzamelen en we hebben zelf een nieuwe gekocht. En aangezien die wel gebruikt werd begint hij sporen van slijtage te vertonen op de rug. Daarom wilde ik een hoes ervoor maken. Zie hier mijn fotoverslag:


De Bijbel en ernaast de papieren met informatie over ons. Die wilde ik een speciaal plekje geven in de hoes.


Hiervoor heb ik van een insteek-hoesje van een ringband een passend mapje geknipt.


Ik heb de Bijbel op de stof gelegd en uiteraard met zoom een stuk voor de buitenkant en twee stukken voor de binnenkant geknipt.
Wel een leuk en bijzonder detail is de stof. Toen wij ons in 2004 gingen verloven heb ik voor mezelf een rok genaaid van donkerblauwe ribstof. Die rok heb ik lang aangehad maar paste niet meer en begon te slijten. Van die rok heb ik nu de hoes gemaakt.


En toen kwam ik erachter dat het stuk voor de buitenkant eigenlijk te groot was, maar ik had alle stukken al aan elkaar gezet. Gelukkig kon ik het nog wat verder naar binnenvouwen.Het mapje met de papieren heb ik aan de binnenkant gestikt zodat je direct kan zien van die de trouwBijbel is.


En je ziet er niks meer van dat het niet helemaal paste. En de Bijbel is weer klaar voor de komende 7 jaar.

1 opmerking:

de Ruijter zei

je vergeet erbij te vertellen dat hij gemaakt is van de rok die je bij jullie verloving aan had.....Toch wel een leuke bijkomstigheid.