woensdag 10 oktober 2012

Hippe kniestukken!

Hannah had een mooie spijkerbroek. Maar die had ze vanaf vorige winter al aan en daardoor zaten er op beide knieën een gat.

Tijd om het te fixen uiteraard, want de broek zat nog goed en wellicht red hij het zo nog een winter. Dan zou ze hem een jaar aan hebben en dat is best lang!

Ik had dus alleen donkere spijkerstof en de broek was licht maar het is toch een leuke broek geworden al zeg ik het zelf. En het model was er ook helemaal blij mee!


Die blik alleen he....


Even een close-up.

Even een hoe doe je dat:
Je keert de broek binnenste buiten en kijkt welke naad van de broekspijp niet dubbelgevouwen gestikt is. (Die wel dubbelgevouwen gestikt is herken je aan de buitenkant door de 2 stiklijnen)
Dus de enkele naad haal je open naast de plek waar het gat zit. Als je hem tot onderaan openmaakt houd er dan even rekening mee dat je ongeveer 3 a 4 cm vanaf de onderkant dichthoud want daar kom je niet goed meer bij zonder ook de zoom los te halen.
Dus, naad open dan stuk erop, vast stikken en naad weer dicht.
Ja, sorry zo simpel is het.
Als je er dus van die mooie strijk applicaties op wil doen. Stik ze eerst even op het stuk vast vóór je het stuk op de broek zet. Want de lijm laat na een paar keer wassen los.

Geen opmerkingen: