maandag 25 augustus 2014

Buitenspeelbroek / playpants

Hannah heeft hier thuis altijd een buitenspeelbroek aan als ze gaat buitenspelen. Dit is een oude broek die kapot 'mag', waarbij het niet erg is als er vlekken in komen die er niet meer uitgaan etc. Hannah haar huidige broek is al 2 maten te klein en daarom bij de broekspijpen verlengd.

Hannah always wears playpants when she plays outside at home. This is type of pants is old and I don't mind if she get's a hole in it or stains. Her 'old' playpants are already 2 sizes to short so I added some fabric.

Nu begint die broek ook bij de kont te smal te worden en is het dus tijd voor een nieuwe. Ik heb de oude dubbelgevouwen en op de stof gelegd en een wat ruime naadtoeslag genomen. Aan de onderkant extra lengte omdat ze afgelopen jaar alweer 10 cm langer is gegroeid. Zo kan ze deze broek in elk geval weer een tijdje aan.

Since the old pear is getting to small it was time for a new pear. I folded the old one and laid it on the fabric and took some extra width for the seams. Some extra length to because she has grown 10 cm in one year!

Omdat een buitenspeelbroek uiteraard veel op de knieƫn te verduren krijgt heb ik er alvast extra kniestukken op gezet.

Because these playpants need to be strong at the knees I added some extra fabric there.

De stof komt van een sprei die ik van mijn schoonmoeder kreeg. Daar zat een rand aan gerimpeld en die heb ik eraf gehaald. De sprei zelf heb ik in 2 stukken geknipt en die doen dienst als deken voor onze hond Bauke, die vind ze heerlijk liggen!
The fabric comes from a bedcover my mother-in-law gave me. This fabric was ruffled at the sides. The bedcover itself is now a blanket for our dog Bauke. He loves laying on them.

Geen opmerkingen: